Hus

4 ting du får brug for når du køber hus

Det er en stor beslutning at købe et hus, især hvis det er ens første, som det jo nu en gang er i de fleste tilfælde. Det koster mange penge, men det er vigtigt, at man ikke bruger alle pengene på selve huset, da der er mange andre ting, man får brug for i et nyt hus. Du har måske allerede nogle af dem fra en tidligere lejlighed eller lignende, men selv hvis det er tilfældet kan det være rart med noget nyt og af høj kvalitet. Uanset hvad kan du få gavn af at overveje de fire ting, vi nu vil se nærmere på.

Den første ting du kan ske at få brug for, når du køber et hus, er en plæneklipper. Det gælder selvfølgelig kun, hvis du har en have, men det har de fleste huse i Danmark, så der er en ret høj sandsynligehed for, at du også får brug for at slå græs. I samme boldgade har vi hækkesaks og andet haveudstyr, men lad os tælle alle de ting som en enkelt ting.

Den anden ting på listen er køkkenudstyr. Alt efter hvad du har i huset kan du få brug for gryder, fade til ovnen, både bradepander, grillpander og sauterpander, kokkeknive og bestik, flade tallerkener og dybe tallerkener, for slet ikke at nævne en dåseåbner og diverse redskaber til panderne, kopper og glas. Når du bruger så mange penge på et hus giver det som sagt ikke mening at spare på de små ting, da et pænt hus fyldt med ting af lav kvalitet ikke er specielt behageligt at bo i. Et mærke der har det meste og er kendt for høj kvalitet, der kan bruges i mange år, er le creuset.

Du får selvfølgelig også brug for møbler, og det gælder både sofa og sofaborde, spisebord og de dertilhørende stole, kontorbord og -stol, tæpper rundt omkring, et fjernsyn og eventuelt et vægophæng eller bord til det, og alle de andre ting, der er brug for i dit hjem. Du vil formentlig gerne have en seng og her er det også vigtigt at købe kvalitet – det er ikke en lejlighed, du bor i et par år mens du studerer, men derimod et fast hjem, du køber møbler til. For lige at nævne at par borde mere bør du overveje et sengebord eller to og havemøbler.

Hvidevarer er der også brug for, hvis du ikke har tænkt dig at vaske op i hånden og det samme med dit tøj. De fleste vil gerne have en vaskemaskine til tøjet, en opvaskemaskine til tallerkener, bestik, m.v., et køleskab med indbygget fryser til mad og drikkevarer, og en tørretumbler til at tørre tøjet nemt og hurtigt uanset vejret. Det er de mest almindelige, men du må selv vurdere om du har brug for mere eller mindre.