Den Kræsne Forælders Guide til Køb af Skoletaske

Der er absolut intet i vejen med, at være en kræsen forælder. Det betyder udelukkende, at man ønsker sit barn det bedste – og er det ikke lige præcis den rolle man har, når man har bragt et barn til verden? Når man er kræsen, så betyder det bare, at man virkeligt gennemtænker tingene, før man køber noget til sit barn. Man overvejer mulighederne, opvejer de positive og negative aspekter, og finder lige præcis den ting, som er bedst mulig for ens barns ve og vel.

Men det er også en hård opgave, at være så kræsen. Et barn fylder rigtigt meget, og der er hele tiden ting der skal købes og beslutninger der skal tages. Jo mere kræsen man er, jo mere energi bruger man på hver enkelt af disse gøremål – og det kan let komme til at køre én helt i sænk, hvis man ikke er forsigtig. Det er fint at ville sit barn det bedste: men hvis du prøver at gøre alting helt og aldeles perfekt, så står du i en situation, der ikke er holdbar i længden. Husk på, at hvis du går ned med flaget, så vil du ikke kunne gøre noget som helst. Den bedste langsigtede plan er altså, at være kræsen med måde: at gør det rigtigt godt hele tiden, frem for at gøre det perfekt nu, og slet ikke lige bagefter. Der skal være balance i tingene, og den balance finder du bedst, ved at være systematisk i din tilgang.

Jeg vil her give dig et eksempel på en strategisk måde, at være kræsen omkring købet af en skoletaske på. Du vil flere gange i løbet af dit barns liv skulle finde dem en skoletaske, og det er noget man som kræsen forælder godt kan ende med at bruge mange timer på. Men der er faktisk en simpel strategi, som vil give dig et rigtigt godt valg, som dit barn også vil blive rigtig glad for.

Det første du skal gøre dig det klart er, hvad en skoletaske har af formål. Der er nogle rent praktiske formål: en skoletaske skal kunne fragte bøger til og fra undervisningen, og give barnet let adgang til dem. Det betyder at den skal kunne ramme det korrekte antal bøger, og gerne have en form for logisk opdeling. Men der er også nogle andre formål: i mange skoler er skoletasken praktisk talt et modefænomen. Det er en del af deres beklædning, og skoletasken gøres ofte mere personlig ved at sætte klistermærker og andet på den.

Den strategiske måde at opfylde alle disse mål på er, at finde en liste over de mest populære skoletasker fra sidste år. Den ”mode” der er med skoletasker bevæger sig nemlig ikke nær så hurtig, som tøjmode gør det. De mest populære modeller er med al sandsynlighed blevet populære, fordi de opfylder alle de praktiske formål til perfektion. Bed ekspedienten om at finde de 3-4 mest populære modeller, og lad så dit barn vælge den, de synes bedst om. Dette sikrer, at det mode-mæssige formål også opfyldes: skoletasken er valgt af dit barn, ud fra dem du ved opfylder de praktiske aspekter.