Fødselsdag

Her finder du snart tilbud til 100 års jubilæum

Der er ofte gode tilbud at finde, når en stor virksomhed fylder 100 år. Indenfor de næste 10 år er der en lang række virksomheder, der kan fejre 100 års fødselsdag, måske fordi der var øget innovation og muligheder for iværksætteri efter den første verdenskrig. Uanset hvad grunden er, er der god grund til at holde øje med tilbuddene, når en virksomhed fylder rundt med to nuller. Vi ser her nærmere på nogle af de danske og europæiske virksomheder, der både er store og udbredte nok i Danmark til at du ikke får problemer med at finde dem, som runder de 100 år indenfor en håndfuld år eller to.

Hummel er en af de helt store. De blev stiftet i 1924, og du kender dem nok bedst for deres sportstøj, sko og det yderst genkendelige og allestedsværende logo, der skal forestille en humlebi. Der er flere danske fodboldhold, der enten er blevet sponsoreret af Hummel tidligere eller er det nu – de sponsorerer endda udstyret det danske og to andre fodboldlandshold bruger, hvilket de også har gjort tidligere, men med en pause imellem. De sponsorerer dog også flere hold indenfor andre sportsgrene, blandt andet basketball, ishockey og så selvfølgelig håndbold, som vi jo er så stolte af her i landet. De sponsorerer hele otte forskellige landsholds udstyr i denne sport, så det kan antages at være der, hvor de er størst relativt til deres konkurrenter.

Hvis vi bliver i tøjbranchen, men skifter fokus fra sport til mere business- og hverdagsorienteret beklædning, så er Hugo Boss et andet åbenlyst bud. De blev stiftet på næsten samme tid, men Hugo Boss er et år forud og blev altså stiftet i 1923. Der var store problemer undervejs, især umiddelbart før og nogle år efter anden verdenskrig, så det har altså ikke været succes efter succes for dem, men i de sidste mange år har de bestemt set mere fremgang end modgang, selv under finanskriserne. Det er måske blandt andet fordi de i løbet af den sidste halvdel af deres eksistens har udvidet til dufte samt tøj til ikke bare mænd, men også kvinder og senere børn.

Vi kan selvfølgelig ikke snakke om virksomheder fra 1920’erne uden at nævne Toms. De hedder officielt Toms International nu, men da virksomheden blev stiftet i 1924 hed den Tom Chokoladefabrik A/S. Der er ikke mange i Danmark, der ikke kender til chokoladen fra Toms, men de har også andre ting at byde på. De producerer nemlig også andre sukkerrige godter, og så må vi ikke glemme at nævne deres lakrids. Vi har en helt unik smag for lakrids i Danmark, som mange fra andre lande undrer sig over, så det er måske ikke så underligt at det land, de sælger mest lakrids i, er Danmark.