Sådan er Det at Eje en Renault

Det er meget almindeligt, at folk holder sig til et enkelt bilmærke igennem deres liv. En bil er nemlig en stor investering, og man går derfor naturligvis meget forsigtigt til værks, når man køber en bil. Det er mange penge man betaler, og man vil derfor gerne føle sig så sikker som muligt på, at man bliver glad for den bil man køber.

Mange køber deres første bil når de er ganske unge. Det er typisk en brugt bil, da det er hvad der er råd til, i ens ungdom. Her danner man sig dog allerede første erfaringer med en bil. Hvis det er en brugt Ford man har købt sig, så får man sig et indtryk af hvad man kan forvente, når der står Ford på bilen. Det samme gør sig gældende hvis man køber en brugt renault eller Peugeot. Hvis man er så heldig at være glad for sin første bil, jamen så har man også automatisk et godt indtryk af bilmærket.

Når man så senere i livet har lidt flere penge at gøre med, og går på udkig efter en ny bil til at erstatte den gamle, jamen så virker det jo oplagt at købe en bil af samme mærke. Der er i forvejen mange ukendte faktorer ved en ny bil, og vi vil jo så nødigt blive skuffede. Eftersom vi allerede har nogle positive erfaringer omkring et mærke, så kan vi gøre det lettere for os selv at træffe en ”sikker” beslutning, ved at holde os til det samme bilmærke. Her har vi allerede nogle forventninger til hvad vi får for vores penge.

Det kan dog også være både misvisende og lidt af en forsimpling. Bare fordi én bilmodel fra et mærke er god at køre i, behøver de andre modeller jo strengt taget ikke at være det. Samtidig kan du jo ikke vide hvad du går glip af i de andre bilmodeller, hvis du aldrig giver dem en chance. Det kan derfor godt betale sig at høre andre folks erfaringer, så du ved hvad du kan forvente af andre bilmærker.

Jeg har eksempelvis mange års erfaring med at eje en Renault. Her vil jeg sige at en af fordelene ved Renault er, at mange andre mennesker også ser ud til at kunne lide deres biler. Det er blandt de bedst sælgende bilmærker her i landet, og Renault har eksisteret siden 1898 – noget må de altså gøre rigtigt! Når Renault så samtidig har vundet Car of The Year prisen, så er der vist ikke nogen tvivl om, at de forstår sig på at lave gode biler. Det er noget der giver ro i sindet, både når man står og skal betale for en ny bil, og når man senere kører rundt i den. Ingen har lyst til at fortryde deres bilkøb, og det har jeg da heller aldrig oplevet med en Renault.