Spare penge

Sådan sparer du penge sammen til udlandsferien

Det er efterhånden ikke mange danskere, der ikke har en eller anden form for budget. Selv med den slags planlægning og finansiel omtanke kan det dog være svært at spare nok penge sammen til at tage på udlandsferie så ofte, som man gerne vil. Der kan være mange ting i vejen for, at pengene bare ikke rækker, men det er vigtigt at finde ud af, om det er budgettet, der ikke bliver holdt, om det er for stort til nogle ting, eller om der bare ikke bliver tjent nok penge til at tage til udlandet på ferie i år. Uanset hvad der er galt, så kan du få gavn af de råd, vi har samlet her.

Du kan spare mange penge ved at købe ting på nettet i stedet for i butikken. Når en butik skal finde ud af, hvor meget de kan tage for en vare, så er det selvfølgelig efterspørgsel og udbud, der i sidste ende afgør prisen. Problemet er, at de har større faste udgifter per vare, da butikken formentlig er placeret et sted, der er noget dyrere end det lager, en webbutik kan nøjes med. Forskellen på den pris butikken betaler og du som kunde betaler er altså større, hvis du handler ind i en fysisk butik, fordi der er andre udgifter, butikken skal dække. Der er desuden efterspørgsel fra folk, der vil give lidt ekstra for at se eller prøve varen, selv om stort set alle online butikker tillader, at du kan bytte varen, hvis du for eksempel køber et par bukser, der er for små.

En anden måde at spare penge på er ved at købe stort ind. Det gælder især, hvis du ser et godt tilbud. Du køber måske allerede stort ind af mad, når det er på tilbud, og det er en ganske god ide. Hvis du samtidig sørger for at tilberede maden på forhånd, så du altid har hjemmelavet mad i fryseren, der kan varmes op i mikrobølgeovnen, så undgår du nemmere fristelsen ved at bestille en pizza eller lignende, når du er både doven og sulten. Du bør dog også købe de store, dyre ting såsom vinterjakker og regnjakker på tilbud, da de kan gøre store indhug i budgettet, hvis du køber dem til de normale priser.

Til sidst bør du hver måned regne sammen, hvor meget du bruger i hver kategori i dit budget, og hvor meget du havde sat til side. Hvis du kan se, at du i gennemsnit over for eksempel de sidste tre måneder har brugt betydelig flere penge i en kategori, end du havde sat af i budgettet, så skal der selvfølgelig rettes op på det. Det er dog typisk de ekstraordinære eller uforudsete udgifter, der er større end forventet, når der er problemer med budgettet, så vær ekstra forsigtig med dem.