Tips til at aktivere din hund

Her er 2 hurtige og simple måder at aktivere din hund

Keder din hund sig? Kigger du efter simple måder at aktivere din hund, så den ikke keder sig?

Når din hund keder sig, kan den udvikle nogle destruktive adfærdsmønstre. I tusindvis af år har vi lært vores hunde at gå på siden af os for derfor at udvikle en god arbejdsmoral.

Problemet er bare, at de fleste af os ikke har nok arbejde til hunden. Den skal hverken arbejde for føden eller for legetøjet. Det hele sørger vi for. Det er dejligt med gratis goder til hunden, men mange af vores hunde bliver rastløse.

Så hvad sker der egentlig hvis ens hund keder sig? Hvis vi ikke sørger for at finde et job til hunden, så finder de selv på noget at lave for at få tiden til at gå. Dette vil du formentlig ikke synes godt om.

Heldigvis er der nogle simple måder, som kan bruges til at holde din hund beskæftiget. Nedenfor finder du en liste af måder, hvorpå din hund kan aktiveres for at forhindre kedsomhed.

Spil nogle ”Næsespil” med din hund

Gem nogle godbidder rundt omkring i huset eller haven og stimulér derved din hund mentalt. Start legen med ”Gæt en hånd” for at få din hund med på det. Du kan enten bruge godbidder eller legetøj til dette.

Ændr dine daglige ruter med hunden

Daglige gåture kan godt gå hen og blive lidt for rutinepræget. Ved at ændre ruten oplever både du og din hund nye steder. Gå mod et nyt nabolag eller hen til en park i ikke har været i før. Den nye duftoplevelse vil ændre din hunds mentale stimulation og den vil lære fra det.