Ny katteejer?

Er du ny katteejer og vil du gerne vide hvordan man bedst opdrager den til at gå til dyrlæge?

Først og fremmest er det vigtigt strakt at vænne killingen til at være i nærværd med mennesker og “i hænder”. Det vil sige, at jo mere du kæler med den og undersøger den hist og her, desto lettere er det senere hen at få den undersøgt hos dyrlægen.

For at katten holdes sund og rask er det vigtigt at den fodres optimalt. Videre er det også en nødvendighed, at katten vænnes til at få soineret sin pels, det vil sige at man regelmæssigt plejer pelsen med børste, kam eller strigle. Dette kan være medvirkende til at forebygge hudsygdomme og dermed færre besøg hos dyrlægen.

Ophører kattens ædelyst eller opfører den sig unormalt, kan man måle dens temperatur med et termometer. Kattes normale temperatur ligger mellem 38,5 – 39,0 grader.

Det er meget vigtigt at have i mente, at når katten spiser skal den have ro. På dette tidspunkt tænker den kun på mad og er dermed ikke i stand til at håndtere andre ting.

Katte er et skumrings- og nat aktivt dyr, hvorfor det ikke er ualmindeligt at den sover mellem 10-12 timer i løbet af dagen.